Stadshart Woerden



Woerdse Woerd van De Woerdenaar

RECEPT | Dit recept met Kaasjeskruid is van Restaurant De Woerdenaar. Het is een eendenborst met een lak van honing. Liever geen eend? Vervang de eend dan voor kip, een stukje wit vis of zalm. Liever vegetarisch? De lak smaakt ook heel lekker op een stuk pompoen!

 

WOERDSE WOERD*

met een lak van honing en Kaasjeskruid

  • 150 gr  honing
  • ½ eetlepel gedroogd Kaasjeskruidblad
  • ½ eetlepel Kaasjeskruid zaad
  • 20 gram grof zeezout
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • eendenborst
  • kookthermometer
  • lekker met een salade

Verhit de honing tot 80° voeg dan het gedroogde blad en de zaadjes van het kaaskruid toe, samen met grof zeezout, het venkelzaad en de cayennepeper.

Snijd de huid van de eend in en bak de eendenborst op de (ingesneden) huid krokant. Draai de eendenborst om wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen. Doe een eetlepel van het Kaasjeskruid honing op de huid en zet 5 min. in de oven op 180°.

Ondertussen heb jij tijd om een lekkere salade in elkaar te draaien. TIP: Heb je verse Kaasjeskruidbloemen? Deze kun je eten en staan geweldig op een groene salade.

Haal de eend uit de oven, laat even minimaal 6 min rusten en serveer de eendenborst dan met je salade.🍽️

 

*) WOERD = ander woord voor mannetjes eend. Voor het recept maakt het geslacht van de eend niet uit.

 

Dit recept komt uit de creatieve keuken van Restaurant De Woerdenaar. De Woerdenaar staat voor passie. Passie voor eerlijk eten: verse vis van de afslag, vlees direct van de boer en diverse vegan producten. Het liefst doen ze hun inkopen bij lokale ondernemers; op de fiets. Ervaar het zelf in de fantastische binnentuin met moes- en theetuin of in het sfeervolle restaurant. 

Meer recepten met Kaasjeskruid? Deze vind je HIER.