Bonbons van Torino
Torino heeft in 2023 een nieuwe eigenaar gekregen, Niels! Torino is natuurlijk beroemd om zijn ijs, maar Niels is ook beroemd, namelijk om zijn chocolade! Hij heeft meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen met zijn bonbons. Dus nu hebben ze bij Torino ijs en chocolade.
Over Niels
Niels begon met de koksopleiding, maar aangezien dat niet te combineren viel met zijn grootste passie voetbal, maakte hij de switch naar patisserie. Na de opleiding specialiseerde hij zich in chocolade en spijkerde hij bij met diverse cursussen in binnen- en buitenland. Met deze bak aan ervaring kon hij zelfs aan de slag in Londen, San Francisco en Dubai. Maar toen Ruud hem vroeg om Torino over te nemen, sprak dat hem toch wel heel erg aan. Zo werd het assortiment ijs uitgebreid met bonbons en chocolade. De bonbons van Niels zijn ware kunstwerkjes.
Hoe wordt zo’n kunstwerkje gemaakt?
- Het is heel belangrijk om schoon en gedetailleerd te werken, omdat je alles ziet op een bonbon. Als eerst breng je de kleur aan die je op de bovenkant ziet in de vorm waar je je bonbon in gaat maken. Dat kan met airbrush, een kwast of bijvoorbeeld een wattenstaafje. Alle smaken hebben hun eigen decoratie, zodat ze herkenbaar zijn.
- Dan maak je een cupje door een mal onder de chocoladefontein te houden en weer uit te laten lekken.
- Daarna kan je beginnen met vullen. Dat varieert van eenvoudig met 1 laag praliné (op basis van noten en karamel) tot 3 lagen met verschillende texturen. De smaken bedenkt Niels zelf op basis van inspiratie die hij tegen komt.
- De afsluitende laag chocolade komt ook heel nauw. Te dik is niet lekker voor het mondgevoel en als het te dun is, komt de vulling er uit en heeft het invloed op de houdbaarheid van de bonbon.
Tussen de stappen door is het van groot belang om het te laten rusten, dus het proces duurt ongeveer 3 dagen.
Niels heeft op dit moment 16 bonbon-smaken, waarvan 1 verkozen is tot de beste bonbon van Nederland. Dit is een hele bijzondere smaak met onder andere gember, yuzu en zwarte sesam. De hardlopers zijn gezouten caramel en cinnabon (geïnspireerd op een kaneelbroodje).
Ook is Niels bezig met het ontwikkelen van leuke nieuwe producten met een lokale touch. Hij heeft bijzondere bestellingen, zoals een ijstaart voor een bruiloft en een croissant-bonbon voor de medewerkers van Stevig Brood. Er zijn al meerdere samenwerkingen met Woerdense ondernemers, zoals met WP Koffie (voor koffiesmaken) en met het Woerdens Wijnhuis is de port bonbon ontwikkeld.
Ook nog steeds ijs
Niels is blij met de combinatie met ijs en blijft de smaken van Ruud perfectioneren en er zijn eigen draai aan geven. Ook voegt hij soms een wissel-smaak toe. Hardlopers zijn: Cakebeslag, yoghurt bosbessen, lemon biscotto, cookie dough.
Waar is het te koop?
Torino
Voorstraat 93, Woerden