Straattheaterfestival Woerden

Gepubliceerd: 21 juni 2017

Op zaterdag 24 juni vindt alweer de 32e editie van het Straattheaterfestival Woerden plaats! Je kunt een diverse mix van bijzondere, spectaculaire en verrassende optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden! Alle liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verwondering en verbazing. 

Er zijn dit jaar weer veel professionele straattheaterartiesten te bewonderen op het Kerkplein, het Kazerneplein en in de Kerkstraat, Voorstraat, Rijnstraat en Kruisstraat. De acts die een vaste locatie nodig hebben, zijn voornamelijk te zien op het Kerkplein. Verder zijn er verschillende muzikale acts, acts die zich door de stad bewegen en uiteraard zijn er ook speciale acts voor de jongste bezoekers. De Parade start om 12.00 uur vanaf de Kerkstraat! 

Verschillende acts
Het belooft weer een heel mooi programma te worden met zeer veel professionele verrassende straattheateracts in de binnenstad van Woerden. Hieronder een greep uit de verschillende acts tijdens het Straattheaterfestival Woerden. 

Acrobuffos – Waterbombs 
Trek je zwaard voor een hysterische waterballon-gladiatorenshow vol komische capriolen, vliegende waterbommen en luide operamuziek.

Rob’s Kinderdraaimolen 
Een ouderwetse kinderzweefmolen. Er kunnen 14 kinderen plaatsnemen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De allerkleinsten worden met een extra gordeltje vastgezet.

Ulik – Robotik
Een machine komt tot leven. Een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommelvoorstelling. Mens en machine kunnen perfect samenspelen. Een muzikaal, humoristisch en visueel spektakel.

Shalton Theatre – Sky Dreams 
Vliegen als een vogel. Verbeelding, illusie en werkelijkheid versmelten tot een indrukwekkend totaal. Een visueel en grensverleggend schouwspel. Reikend tot ver achter de horizon!

Martin Forget – Space-Ci-Men 
Een groep van vijf robots wandelt rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel.

Bekijk hier het gehele programma tijdens het Straattheaterfestival. Het belooft een prachtig spektakel te worden! 

NIEUWSARCHIEF

In 2018 veel nieuwe winkels in de Voorstraat!

Het gaat goed met de Voorstraat in Woerden. Deze gezellige winkelstraat krijgt er in 2018 namelijk een aantal nieuwe pareltjes bij. Hieronder een overzicht van nieuwe winkels die jij binnenkort kunt bezoeken... meer >

Koopzondagen 2018

In 2018 is het Stadshart Woerden iedere laatste zondag van de maand geopend en in december 2018 zelfs iedere zondag! Tijdens iedere koopzondag geldt er gratis parkeren in het centrum van Woerden... meer >

Winterse sferen op de Kerst Streekmarkt in Woerden

De Streekmarkt in Woerden aanstaande zaterdag 16 december 2017 wordt compleet in kerststijl georganiseerd. Naast de vaste aanbieders uit het Groene Hart zijn er extra kramen met de leukste winter- en kerstartikelen te..... meer >

Proef de kerstsfeer tijdens Winterfair Woerden

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 staat Woerden volledig in het teken van Kerst. De Rijnstraat, Voorstraat en Nieuwstraat worden omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt waar je al jouw kerstcadeaus kunt vinden en kunt..... meer >

Sinterklaas in Woerden!

Zaterdag 18 november is het één groot feest in de binnenstad van Woerden want dan komen Sint en zijn Pieten aan in de haven. Het wordt een vrolijke boel met veel muziek, alleen maar vrolijke kinderen, grappige Pieten en..... meer >