Straattheaterfestival Woerden

Gepubliceerd: 21 juni 2017

Op zaterdag 24 juni vindt alweer de 32e editie van het Straattheaterfestival Woerden plaats! Je kunt een diverse mix van bijzondere, spectaculaire en verrassende optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden! Alle liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verwondering en verbazing. 

Er zijn dit jaar weer veel professionele straattheaterartiesten te bewonderen op het Kerkplein, het Kazerneplein en in de Kerkstraat, Voorstraat, Rijnstraat en Kruisstraat. De acts die een vaste locatie nodig hebben, zijn voornamelijk te zien op het Kerkplein. Verder zijn er verschillende muzikale acts, acts die zich door de stad bewegen en uiteraard zijn er ook speciale acts voor de jongste bezoekers. De Parade start om 12.00 uur vanaf de Kerkstraat! 

Verschillende acts
Het belooft weer een heel mooi programma te worden met zeer veel professionele verrassende straattheateracts in de binnenstad van Woerden. Hieronder een greep uit de verschillende acts tijdens het Straattheaterfestival Woerden. 

Acrobuffos – Waterbombs 
Trek je zwaard voor een hysterische waterballon-gladiatorenshow vol komische capriolen, vliegende waterbommen en luide operamuziek.

Rob’s Kinderdraaimolen 
Een ouderwetse kinderzweefmolen. Er kunnen 14 kinderen plaatsnemen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De allerkleinsten worden met een extra gordeltje vastgezet.

Ulik – Robotik
Een machine komt tot leven. Een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommelvoorstelling. Mens en machine kunnen perfect samenspelen. Een muzikaal, humoristisch en visueel spektakel.

Shalton Theatre – Sky Dreams 
Vliegen als een vogel. Verbeelding, illusie en werkelijkheid versmelten tot een indrukwekkend totaal. Een visueel en grensverleggend schouwspel. Reikend tot ver achter de horizon!

Martin Forget – Space-Ci-Men 
Een groep van vijf robots wandelt rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel.

Bekijk hier het gehele programma tijdens het Straattheaterfestival. Het belooft een prachtig spektakel te worden! 

NIEUWSARCHIEF

Trendpresentatie in de Rijnstraat

Kom op 30 september naar de Rijnstraat in het hartje van Woerden. Maar liefst 22 ondernemers uit Stadshart Woerden organiseren dan namelijk een trendpresentatie waar je de nieuwste trends op het gebied van lifestyle en fashion..... meer >

Open Monumentendag Woerden

Aanstaand weekend (8, 9 en 10 september) zijn er meer dan vierduizend monumenten gratis te bewonderen door heel Nederland. Ook Woerden en omgeving is in het bezit van prachtige monumenten. Kom daarom dit naar jaar de Open..... meer >

StraatVoer zaterdag 9 september

Op zaterdag 9 september is StraatVoer terug op het plein aan de Meulmansweg. Misschien niet het grootste, maar zeker wel het gezelligste foodfestival in de wijde omtrek! Onder de bomen tussen Van Rossum & Stadshotel..... meer >

Muziek, kunst en shoppen tijdens het Akoestival & Kunstpark!

Aanstaande zondag 27 augustus kun je genieten van muziek, kunst en heel veel gezelligheid tijdens het Akoestival en Kunstpark 2017 in het Westdampark in Woerden. Luister van 13.00 uur tot 19.00 uur naar lokale bands en bezoek de..... meer >

Kaaskeuring en historische kaasmarkt

Aanstaande zaterdag 19 augustus vindt de historische kaasmarkt plaats in Woerden, de enige echte kaasstad! Je ervaart hoe de kaasmarkten er rond het jaar 1900 aan toegingen en welke kaasmaaktechnieken de boeren destijds..... meer >