Straattheaterfestival Woerden

Gepubliceerd: 21 juni 2017

Op zaterdag 24 juni vindt alweer de 32e editie van het Straattheaterfestival Woerden plaats! Je kunt een diverse mix van bijzondere, spectaculaire en verrassende optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden! Alle liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verwondering en verbazing. 

Er zijn dit jaar weer veel professionele straattheaterartiesten te bewonderen op het Kerkplein, het Kazerneplein en in de Kerkstraat, Voorstraat, Rijnstraat en Kruisstraat. De acts die een vaste locatie nodig hebben, zijn voornamelijk te zien op het Kerkplein. Verder zijn er verschillende muzikale acts, acts die zich door de stad bewegen en uiteraard zijn er ook speciale acts voor de jongste bezoekers. De Parade start om 12.00 uur vanaf de Kerkstraat! 

Verschillende acts
Het belooft weer een heel mooi programma te worden met zeer veel professionele verrassende straattheateracts in de binnenstad van Woerden. Hieronder een greep uit de verschillende acts tijdens het Straattheaterfestival Woerden. 

Acrobuffos – Waterbombs 
Trek je zwaard voor een hysterische waterballon-gladiatorenshow vol komische capriolen, vliegende waterbommen en luide operamuziek.

Rob’s Kinderdraaimolen 
Een ouderwetse kinderzweefmolen. Er kunnen 14 kinderen plaatsnemen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. De allerkleinsten worden met een extra gordeltje vastgezet.

Ulik – Robotik
Een machine komt tot leven. Een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommelvoorstelling. Mens en machine kunnen perfect samenspelen. Een muzikaal, humoristisch en visueel spektakel.

Shalton Theatre – Sky Dreams 
Vliegen als een vogel. Verbeelding, illusie en werkelijkheid versmelten tot een indrukwekkend totaal. Een visueel en grensverleggend schouwspel. Reikend tot ver achter de horizon!

Martin Forget – Space-Ci-Men 
Een groep van vijf robots wandelt rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel.

Bekijk hier het gehele programma tijdens het Straattheaterfestival. Het belooft een prachtig spektakel te worden! 

NIEUWSARCHIEF

Nieuw in het Stadshart: Alexanderhoeve Woerden

Vrijdag 16 februari opent er een nieuwe kaaswinkel in Stadshart Woerden. Aan de Kruisstraat 8 opent Alexanderhoeve Woerden haar deuren. Een nieuwe vestiging van Alexanderhoeve kaas en noten. Welkom in Stadshart Woerden!.. meer >

Brownies&DownieS Woerden winnaar Verkiezing Leukste Restaurant

Wauw! Brownies&downieS Woerden heeft de meeste stemmen gekregen tijdens de Verkiezing van Het Leukste Restaurant 2018 en mag zich daarmee het 'leukste restaurant van Woerden' noemen. Van harte..... meer >

Verse lokale producten op Streekmarkt Woerden

Woerden staat bekend om haar heerlijk verse en kwalitatieve streekproducten. En elke zaterdag vind je van 9:00 tot 17:00 uur deze lokale producten allemaal bij elkaar op het Kerkplein midden in de binnenstad. Maak op de..... meer >

Specsavers Woerden 1e in landelijke winkelcompetitie

In een spannende competitie waarin 133 Specsavers winkels de strijd met elkaar aangingen, is onze Woerdense Specsavers als eerste uit de bus gekomen. Alle winkels werden gedurende vier maanden beoordeeld op verschillende aspecten..... meer >

Stem op het leukste restaurant van Stadshart Woerden!

Heb jij jouw stem al uitgebracht op het leukste restaurant van Stadshart Woerden? Er doen namelijk veel verschillende restaurants uit het stadshart mee met de jaarlijkse restaurant verkiezing! Je hebt nog tot en met 11 februari..... meer >